Η Στοματολόγος Καθηγήτρια κα Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη παρουσίασε τη βλεννογονίτιδα της στοματικής κοιλότητας, στο 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.
Η ομάδα της Οδοντιατρικής στον Ογκολογικό Ασθενή είχε την τιμή να συμμετάσχει στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Acropolis, στις 26-27 Οκτωβρίου 2018.
Η κα Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη ανέλυσε τα κριτήρια της διαφοροδιάγνωσης των ελκώσεων και των ψευδομεμβρανών της βλεννογονίτιδας από τις λοιμώξεις, κυρίως τις μυκητιάσεις και τις υποτροπές της ερπητικής λοίμωξης, με στόχο τη μείωση του πόνου και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής.
Η βλεννογονίτιδα ταξινομείται σε 4 βαθμούς, ανάλογα με τη βαρύτητα. Η βαθμού 3 και 4 βλεννογονίτιδα είναι ιδιαίτερα επώδυνη και οι ασθενείς την αναφέρουν ως τη χειρότερη εμπειρία τους. Η προετοιμασία του στόματος από τους κατάλληλα εκπαιδευμένους οδοντιάτρους, με εμπειρία στην αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών, και η παρακολούθηση, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης, θα συμβάλει στην πρόληψη και τη μείωση της βαρύτητας των επιπλοκών και ειδικά της βλεννογονίτιδας.
Η καθιέρωση της διεπιστημονικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου αποτελεί μία ακόμη επιτυχία της ΕΕΚΚΕΤ www.headneckcancer.gr. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 236 σύνεδροι από ποικίλες ιατρικές ειδικότητες, όπως Ιατροί ΩΡΛ από όλες τις Πανεπιστημιακές Κλινικές της χώρας, μέλη της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, Κλινικές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πολλοί ειδικοί από την Ακτινοθεραπεία και την Κλινική Ογκολογία με διεθνές κύρος. Ξεχώρισαν οι ομιλίες ειδικά για τη σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, τον ρόλο της ανοσοθεραπείας, τον ιό του θηλώματος του ανθρώπου, τα νανοσωματίδια, τα πρωτόκολλα λιγότερο εντατικής ακτινοβόλησης αυτών των ασθενών, η ρομποτική χειρουργική, οι σπάνιοι όγκοι, τα σαρκώματα, η μικροαγγειακή χειρουργική, ο καρκίνος του λάρυγγα, των σιελογόνων αδένων αλλά και όγκοι της ρινός, των παραρρινίων και της βάσης του κρανίου, η τοξικότητας των θεραπειών και η υποστηρικτική φροντίδα όπως αναπτύχθηκαν από την κα Α. Ψυρρή, τον κο Μ. Καραμούζη, Β. Κουλουλία, C. Simon, K. Harrington, M. Merlano, Χ. Περισανίδη και τον κο Ε. Γιωτάκη, Γ. Βελεγράκη, Β. Δανιηλίδη, Ι. Καστανιουδάκη, Κ. Μάρκου, Π. Μαραγκουδάκη, Σ. Τριαρίδη Ι. Χατζηαναστασίου, Χ. Χριστοδούλου, Α. Ζυγογιάννη, κο Τσέκερη, Μ. Τριχά και Ι. Αρτοπούλου και τον κο Μ.Ozsahin.
Η ευαισθησία και η αγωνίες της εταιρίας για την εκπαίδευση των νέων γιατρών ώθησε την Πρόεδρο της ΕΕΚΚΕΤ κα Α. Ψυρρή στην ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για χορήγηση υποτροφίας για μετεκπαίδευση σε χώρα του εξωτερικού και για χορηγία υποτροφίας με αντικείμενο τον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου.
Από αριστερά προσ δεξιά: K. Τσιγαρίδας, M. Merlino, Π. Τσέκερης, Α. Ψυρρή, Ο. Νικολάτου-Γαλίτη και η Ομάδα της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής: Κ. Κωνσταντοπούλου, Η. Λιάπης, Εμ. Βάρδας, Μ.Κουρή, Ε. Παπαδοπούλου, Ε. Καραγιάννη
Από αριστερά προς δεξιά: Μ. Αγραπίδη, Ε. Κυροδήμος, Σ. Ποταμιάνος, Δ. Γαλίτη, Ο. Νικολάτου-Γαλίτη, Ε. Βάρδας, Ε. Καραγιάννη, Μ. Κουρή, Ε. Παπαδοπούλου, Μ. Τριχάς
Αφήστε μια απάντηση