
Το 11ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας με θέμα “Εξέλιξη στη Διαγνωστική & Θεραπευτική Κλινική Ογκολογία” πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, στην Πάτρα. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας, σε συνεργασία με τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
«Η ανοσολογία αποτελεί τη νέα θεραπευτική ογκολογική προσέγγιση στις μέρες μας και θα κυριαρχήσει την επόμενη δεκαετία», δήλωσαν στον χαιρετισμό τους οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτης Γκινόπουλος και της Επιστημονικής Επιτροπής Γεώργιος Σαμέλης.
Η Ογκοστοματολόγος, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου σε διάλεξή της με θέμα: «Παρενέργειες από την Ανοσοθεραπεία από την Πλευρά του Στόματος και ο Ρόλος του Ογκοστοματολόγου», τόνισε ότι, με την εξέλιξη της Ογκολογίας, ένα νέο πλαίσιο τοξικότητας έχει αναδυθεί και έχει συνδεθεί με την ακόλουθη εξελισσόμενη εξειδίκευση της υποστηρικτικής ογκολογίας του στόματος. Σύμφωνα με την κα Νικολάτου-Γαλίτη, στην ανοσοθεραπεία οι επιπλοκές της στοματικής κοιλότητας είναι περισσότερες από το 10% του συνόλου και αφορούν, πιο συχνά, την εμφάνιση ξηροστομίας, αλλοιώσεων στη γεύση, λειχήνα και λειχηνοειδών εκδηλώσεων καθώς και μυκητιάσεων, κυρίως καντιντίασης.
Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα της Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (ΙΣΠ), του European Association for Predictive, Preventive and Personalized Medicine (EPMA) και της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρίας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών (ΕΔΕΜΣΕΘ).
Αφήστε μια απάντηση